Βιβλιοθήκη
Get the Flash Player to see this rotator.
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ arrow Βιβλιοθήκη
AddThis Social Bookmark Button

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ

Στην ιδρυτική πράξη με αρ.310/11-5-1922 του Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία εγκρίθηκε το καταστατικό του Σωματείου "ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΝ ΠΕΙΡΑΙΕΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ", αναφέρεται ρητά στο άρθρο 3 μεταξύ των σκοπών της Αδελφότητας είναι η ίδρυση Βιβλιοθήκης με σκοπό την προβολή του Κεφαλληνιακού πνεύματος.

Ο πόλεμος προξένησε κατστροφές στην υπάρχουσα Βιβλιοθήκη. Άρχισε να οργανώνεται το 1960 με την αγορά βιβλίων κεφαλληνιακού ενδιαφέροντος και συνεχίστηκε μέχρι το 1977 στις δυνατότητες που προσέφεραν τα γραφεία της Αδελφότητας στην πλατεία Τερψιθέας και στη Μουτσοπούλου - Πασαλιμάνι. Από το 1977 που η Αδελφότητα στεγάζεται στο ιδιόκτητο Πολιτιστικό της Κέντρο στη οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 144, διαθέτει το δικό της χώρο. Οργανώθηκε σύμφωνα με τα σημερινά πρότυπα, εμπλουτίστηκε με εκδόσεις όχι μόνο τοπικου - κεφαλλονιτοθειακού ενδιαφέροντος αλλά με άξονα τον Επτανησιακό πολιτισμό, την ελληνική γραμματεία και φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη η οποία να είναι αρωγός στο φοιτητή, το μελετητή, τον άνθρωπο του πνεύματος.

Ελπίζουμε πολύ συντομα να είναι έτοιμη και η ηλεκτρονική καταγραφή των τόμων της. Σ' όλα αυτά τα χρόνια έκανε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων τιμώντας και βοηθώντας μ' αυτό τον τρόπο τους Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιους λογοτέχνες. Κατά καιρούς έχει κάνει εκδόσεις βιβλίων. Μεταξύ άλλων έχει εκδόσει "Ο Μαρίνος Αντύπας και οι σοσιαλιστικές εξελίξεις στην Κεφαλονιά" του Ν. Τζουγανάτου, "ΡΟΚΚΟΣ ΧΟΪΔΑΣ", "Το λαϊκό αναγνωστήριο του Μ. Αντύπα" και "Τα επιτεύγματα του ΕΑΜ στην Κεφαλονιά" του Σπύρου Λουκάτου, "Η λαμαρίνα όλα τα σβήνει" του Νίκου Σουρή, "Το μικρό αφιέρωμα στον Άγιο Γεράσιμο". "Κεφαλονιά-Ιθάκη Ολυμπιακοί αγώνες" του Γεράσιμου Γαλανού. 'Εχει επανεκδόσει τους δύο τόμους των "Κεφαλληνιακών Συμμίκτων" του Ηλία Τσιτσέλη.

Η Βιβλιοθήκη περιλαμβάνει

1. ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (ποίηση - πεζογραφία) 7. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ
2. ΙΣΤΟΡΙΑ 8. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
3. ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ 9. ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ
4. ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΑ 10. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ
5. ΜΕΛΕΤΕΣ 11. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ
6. ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ 12. ΓΕΝΙΚΑ

Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί και ως δανειστική για ορισμένες κατηγορίες βιβλίων (απαραίτητη προϋπόθεση η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας) και δίνει την δυνατότητα να φωτοτυπήσει οτιδήποτε θέμα από οποιοδήποτε βιβλίο στον ενδιαφερόμενο. Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης κ. Σταυρούλα Φλωράτου, Οι μέρες βιβλιοθήκης είναι Τετάρτη και Πέμπτη 19:00 - 21:30.

IMG 8569
IMG 8570
IMG 8571

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ VIDEO

Απόσπασμα

"Φυτρώνει πανταχού της γης
καταχτητής του απείρου...

...Είν' ο λαός τ' Αργοστολιού
του Ληξουριού τση Πάλης,
τση Πύλαρος, τση Λειβαθώς,
τση 'Ερυσος, τση Σάμης,
ο κόσμος της Κεφαλονιάς,
ο κόσμος της Ιθάκης,
ο κόσμος που γεννήθηκε
πριν γεννηθούν...οι άλλοι!...

Ηλίας Αλυσανδράτος
Λυκειάρχης Φιλολογος

slider2.gif
 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 15 °C
Πέμπτη, 30 Μάρ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 8 ως 15 °C
Παρασκευή, 31 Μάρ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 11 ως 16 °C
Έχουμε 10 επισκέπτες σε σύνδεση

188
Φύλλο 189
Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014


"Της Πελοποννήσου Θείος βλαστός, και Κεφαλληνίας ο πολύτιμος θησαυρός, και πάσης Ελλάδος το καύχημα το μέγα. Γεράσιμε Θεόφρων, σκέπε τους δούλους σου."

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Kefalonian Lines Attica Group Ionian Group ΡΟΜΠΟΛΑ Passarella
Copyright (C) 2010-2011 - "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Powered by Elxis - Open Source CMS.