ΜΕΛΗ
Get the Flash Player to see this rotator.
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΜΕΛΗ
AddThis Social Bookmark Button

ΜΕΛΗ

Α) ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΛΩΝ

ΑΡΘΡΟ 5

α) Την Αδελφότητα αποτελούν μέλη τακτικά, αντεπιστέλλοντα και επίτιμα. Τακτικά μέλη καθίστανται με την εγγραφή τους οι Κεφαλονίτες και οι Κεφαλονίτισσες, οι Ιθακήσιοι και οι Ιθακήσιες, που κατοικούν στην Αττική, καθώς και οι σύζυγοι Κεφαλονιτών και Ιθακησίων, δηλαδή οι γυναίκες που δεν κατάγονται από την Κεφαλονιά ή την Ιθάκη αλλά έχουν παντρευτεί Κεφαλονίτη ή Ιθακήσιο που είναι μέλος της Αδελφότητας. Τα εγγραφόμενα μέλη πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Δεν μπορεί να είναι μέλος της Αδελφότητας όποιος έχει στερηθεί με απόφαση Δικαστηρίου το δικαίωμα να ιδρύει συνεταιρισμούς ή ενώσεις προσώπων, για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή .

β) Αντεπιστέλλοντα μέλη μπορούν να είναι οι διαμένοντες εκτός Αττικής Κεφαλλονίτες και Ιθακήσιοι, οι οποίοι έχουν τα προσόντα των τακτικών μελών, με αίτησή τους.

γ) Επίτιμα μέλη εκλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο ή με πρόταση του Προέδρου ή δύο Συμβούλων ή πέντε τακτικών μελών αυτοί οι οποίοι παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στην Αδελφότητα ή μπορούν λόγω της θέσης και των γνώσεών τους να βοηθήσουν την Αδελφότητα ηθικά αλλά και υλικά. Με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και με απόφαση της Συνέλευσης μπορεί να εκλεγεί ένας επίτιμος Πρόεδρος και δύο επίτιμοι αντιπρόεδροι.

Β) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΛΩΝ

ΑΡΘΡΟ 6

Από τη στιγμή της εγγραφής τους, τα μέλη θεωρούνται τακτικά και αποκτούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι μετά την παρέλευση τριών μηνών από την εγγραφή τους, εφόσον δεν έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα για αδικήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου.

Δικαιούνται να παρευρίσκονται στις Συνελεύσεις, υπογράφοντας παρουσία στο ειδικό για αυτό βιβλίο, να εκφέρουν και να αναπτύσσουν ελεύθερα τη γνώμη τους για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και να ελέγχουν τις πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Να διατυπώνουν την γνώμη τους εγγράφως και για κάθε θέμα που εμπίπτει στους σκοπούς της Αδελφότητας.

ΑΡΘΡΟ 7

Τα αντεπιστέλλοντα και επίτιμα μέλη δικαιούνται να παρίστανται μόνο στις Συνελεύσεις και να εκφράζουν τις απόψεις τους χωρίς όμως να έχουν δικαίωμα ψήφου.

Γ) ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

ΑΡΘΡΟ 8

Τα μέλη της Αδελφότητας είναι υποχρεωμένα να συμμορφώνονται προς τις διατάξεις του Καταστατικού, να σέβονται τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και των Γενικών Συνελεύσεων και να εξυπηρετούν τους σκοπούς της Αδελφότητας.

ΑΡΘΡΟ 9

Τα μέλη, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να εφοδιάζονται με κάρτα μέλους σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Αδελφότητας.

ΑΡΘΡΟ 10

Τα τακτικά και τα αντεπιστέλλοντα μέλη υποχρεούνται να καταβάλλουν ως δικαίωμα εγγραφής 3,00 ευρώ και στη συνέχεια 6,00 ευρώ ετησίως ως συνδρομή, ποσό το οποίο μπορεί να αυξηθεί μετά από απόφαση του Δ.Σ και σχετική έγκριση από τη Γενική Συνέλευση.

Δ) ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ

ΑΡΘΡΟ 11

Τα ταμειακώς εντάξει μέλη έχουν τα δικαιώματα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και της συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις.

Ε) ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

ΑΡΘΡΟ 12

Μέλος του οποίου αποδεδειγμένα η διαγωγή καθίσταται ασυμβίβαστη και αντιστρατευόμενη προς το σκοπό και τα συμφέροντα της Αδελφότητας ή έχει στερηθεί αυτοδικαίως ή κατόπιν δικαστικής αποφάσεως τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση , διαγράφεται από το μητρώο της Αδελφότητας με πρόταση του Δ.Σ. και με απόφαση της Γ.Σ, στην οποία μπορεί να παρασταθεί αυτοπροσώπως ή με αντιπρόσωπο, έχοντας το δικαίωμα της απολογίας.

Οι με αυτό τον τρόπο διαγραφέντες επανεγγράφονται μετά από απόφαση του Δ.Σ και έγκριση της Γ.Σ., η οποία θα πρέπει να έχει πεισθεί ότι δεν υφίστανται οι λόγοι οι οποίοι προκάλεσαν την διαγραφή.

ΣΤ) ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΕΛΩΝ

ΑΡΘΡΟ 13

Κάθε μέλος μπορεί να αποχωρήσει από την Αδελφότητα όταν θελήσει, δηλώνοντας την επιθυμία του εγγράφως στο Δ.Σ., με την προϋπόθεση ότι θα έχει εξοφλήσει τις τυχόν καθυστερημένες συνδρομές του μέχρι και τον τελευταίο μήνα του έτους της διαγραφής του.

Ζ) ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

ΑΡΘΡΟ 14

Τα μέλη τα οποία για οποιοδήποτε λόγο διαγράφηκαν, μπορούν να ζητήσουν με αίτησή τους την επανεγγραφή τους, καταβάλλοντας το δικαίωμα εγγραφής και τη νέα συνδρομή .

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ VIDEO

Απόσπασμα

"Φυτρώνει πανταχού της γης
καταχτητής του απείρου...

...Είν' ο λαός τ' Αργοστολιού
του Ληξουριού τση Πάλης,
τση Πύλαρος, τση Λειβαθώς,
τση 'Ερυσος, τση Σάμης,
ο κόσμος της Κεφαλονιάς,
ο κόσμος της Ιθάκης,
ο κόσμος που γεννήθηκε
πριν γεννηθούν...οι άλλοι!...

Ηλίας Αλυσανδράτος
Λυκειάρχης Φιλολογος

slider4.gif
 Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 °C
Τετάρτη, 31 Μάι
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 16 ως 23 °C
Πέμπτη, 01 Ιούν
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 16 ως 24 °C
Έχουμε 6 επισκέπτες σε σύνδεση

188
Φύλλο 189
Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014


"Της Πελοποννήσου Θείος βλαστός, και Κεφαλληνίας ο πολύτιμος θησαυρός, και πάσης Ελλάδος το καύχημα το μέγα. Γεράσιμε Θεόφρων, σκέπε τους δούλους σου."

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Passarella Kefalonian Lines Attica Group Ionian Group ΡΟΜΠΟΛΑ
Copyright (C) 2010-2011 - "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Powered by Elxis - Open Source CMS.