ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Get the Flash Player to see this rotator.

Επιστολή της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά για την κάλυψη της ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΣΑΜΗΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Προς

Αξιότιμα Μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Κοινοποίηση:

-Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

- Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης

-Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

-Δήμαρχο Κεφαλονιάς & Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

-Δήμαρχο Ιθάκης & Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου/span>

Πειραιάς, 24.10.2015

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΣΑΜΗΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» ΚΑΙ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι»

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25.10.2017 και ιδίως στο πλαίσιο του υπ’ αριθμ. 09-A θέματος της ημερήσιας διάταξης με τίτλο «(Α) ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΣΑΜΗΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» ΚΑΙ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι»», η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, πολιτιστικός φορέας που εκπροσωπεί την παροικία των Κεφαλλήνων & Ιθακησίων του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, με χιλιάδες μέλη και πολυετή δράση, επιθυμούμε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξή μας στην ως άνω πρόταση και επαγόμεθα τα κάτωθι:

Ως καλώς γνωρίζετε, η Ιθάκη αποτελεί έναν εξαιρετικά αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό που υποδέχεται πλήθος τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, κατά κανόνα η ακτοπλοϊκή διασύνδεση λειτουργεί με δύο ταχύτητες, της καλοκαιρινής - τουριστικής περιόδου που υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη και της χειμερινής περιόδου που η κατάσταση είναι άκρως προβληματική.

Όπως προβλέπεται ρητώς στο άρθρο 106 παρ. 1 του Συντάγματος το Κράτος λαμβάνει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και την προαγωγή των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών. Ως εκ τούτου, είναι αναντίρρητο ότι οι μεταφορές και η ενδοεπικοινωνία στα νησιά αποτελούν πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και είναι ευθύνη της Πολιτείας η διασφάλισή τους καθ’ όλο το έτος.

Η διασύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα δεν αποτελεί απλό αίτημα των Κεφαλλήνων & Ιθακησίων αλλά εκφράζει την ανάγκη διασύνδεσης αυτών με την υγειονομική περίθαλψη, την εμπορική και οικονομική ζωή της χώρας, τα κέντρα λήψης αποφάσεων καθώς και τα εκπαιδευτικά κέντρα. Είναι αναντίλεκτο ότι η διασύνδεση της Κεφαλονιάς (Σάμης) και της Ιθάκης με την Πάτρα συνιστά αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και εξασφάλιση της συνέχισης αξιοπρεπούς διαβίωσής τους στο νησί.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που για το σκοπό αυτό έχει ενωθεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα σωματεία τόσο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη όσο και εκτός των νησιών μας, παραμερίζοντας μικροπολιτικά συμφέροντα με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του νησιού μας και της αναβάθμισης της ζωής των Θιακών.

Εν όψει των ανωτέρω και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, Σας καλούμε να αξιολογήσετε σοβαρά την πρόταση που έχει υποβληθεί εκ μέρους μιας αξιόλογης και αξιόπιστης εταιρείας που ήδη εξυπηρετεί με συνέπεια την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλονιάς με την ηπειρωτική Ελλάδα και να συνεκτιμήσετε τις δυσμενείς συνέπειες που επιφέρει η συγκοινωνιακή απομόνωση του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής των κατοίκων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη εξασφάλισης αξιοπρεπούς διαβίωσης, την ανάγκη έμπρακτης ενίσχυσης της περιφέρειας και την ανάγκη για άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Ιθάκης με σεβασμό στους κατοίκους του νησιού και στην ανάγκη τους για ιατρική περίθαλψη, ίσες ευκαιρίες, ανάπτυξη και αξιοπρέπεια.

Η νησιωτική ανάπτυξη πρέπει να γίνει υπόθεση όλων! Είναι ευκαιρία η Ιθάκη μας να αποτελέσει την αρχή και όχι το τέλος..

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΜΑΣ

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακήσιων Πειραιά τιμά τη μνήμη του προστάτη των νησιών μας Αγίου Γερασίμου και σας προσκαλεί στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 18:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια.

Την ημέρα της εορτής του Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 08:00 σας καλούμε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο λιμάνι του Πειραιά.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Μουσικά & Χορευτικά Τμήματα

Την Κυριακή 15/10 ξεκινούν τα μαθήματα κιθάρας & μαντολίνου.

ΩΡΕΣ:

Κιθάρα & Μαντολίνο:

Αρχάριοι& όσοι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα για 1 έτος: παρακαλούνται να προσέλθουν στις 17:00

Κιθάρα:

Όσοι έχουν παρακολουθήσει μαθήματα τουλάχιστον 2 έτη: παρακαλούνται να προσέλθουν στις 19:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Τμήμα Αρχάριων

17:00 – 18:00

Τμήμα Αρχάριων Ενηλίκων

18:15 – 19:15

Τμήμα Παρουσιάσεων

19:30 – 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Γραμματέα του Συλλόγου κ. Μάχη Αντύπα Δευτέρα 09:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00, Τρίτη – Παρασκευή 09:00 – 14:00 στο 210- 4227418.

Καλή και δημιουργική χορευτική και μουσική χρονιά!!

Βράβευση Πρωτοετών Φοιτητών & Διακεκριμένων Νέων των νησιών μας

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου και ώρα 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό της Κέντρο στον Πειραιά, Γρ. Λαμπράκη 144, στον 1ο όροφο, στη Βράβευση των Πρωτοετών Φοιτητών από τα νησιά μας & Διακεκριμένων νέων μας - αθλητών, Βαγγέλη Γαλιατσάτου & Γεράσιμου Λιγνού.

Παρακαλούνται οι Πρωτοετείς Φοιτητές να μας ενημερώσουν για την παρουσία τους στην εκδήλωση στα τηλέφωνα : 2104227418 (Γραμματεία Αδελφότητας, κ. Μάχη Αντύπα, Δευτέρα-Παρασκευή 9 -14:00) & 6934842677 (υπεύθυνη νεολαίας, κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά) ή στα e-mails : &

Σας περιμένουμε όλους για να τους καλωσορίσουμε & να τους ευχηθούμε επιτυχία σε κάθε στόχο τους !

~ Θα ακολουθήσει κέρασμα ~

Μουσικά & Χορευτικά Τμήματα

Τα μαθήματα του χορού άρχισαν από την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη! Σας περιμένουμε όλους, μικρούς, μεγάλους έμπειρους και αρχάριους χορευτές να συμμετάσχετε στα τμήματά μας.

Οι εγγραφές συνεχίζονται έως 15/10.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Τμήμα Αρχάριων

17:00 – 18:00

Τμήμα Αρχάριων Ενηλίκων

18:15 – 19:15

Τμήμα Παρουσιάσεων

19:30 – 21:00

Την Κυριακή 15 Οκτώβρη ξεκινούν τα μαθήματα μουσικών οργάνων.

Σας προσκαλούμε να εγγραφείτε στα τμήματα κιθάρας, μαντολίνου, ακορντεόν και βιολιού μέχρι την Παρασκευή 13/10.

Επικοινωνήστε με την Γραμματέα του Συλλόγου κ. Μάχη Αντύπα Δευτέρα 09:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00, Τρίτη – Παρασκευή 09:00 – 14:00 στο 210- 4227418 για εγγραφές, ώστε να γίνει έγκαιρα η οργάνωση των τμημάτων.

Καλή και δημιουργική χορευτική και μουσική χρονιά!!

Εγγραφές μουσικοχορευτικών τμημάτων Αδελφότητας

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα μουσικοχορευτικά τμήματα (χορός- μαντολίνο) της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά (Γρ. Λαμπράκη 144).

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 17.00 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη λειτουργίας των τμημάτων χορού (Αρχαρίων: 17:00-18:00, Αρχαρίων Ενηλίκων:18:15-19:15, Μεσαίο- Μεγάλο: 19:30- 21:00, κα Κοσμάτου Ελπίδα) και μαντολίνου (κα Φιοράτου Ματούλα). Για πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε με τη γραμματεία Δευτέρα 09:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00, Τρίτη – Παρασκευή 09:00 – 14:00 (210- 4227418).

Για τα μαθήματα κιθάρας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση προσεχώς.

Καλή & Δημιουργική Χρονιά!

Νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο Πολιτιστικού Φιλοπεριβαλλοντικού Συνδέσμου Ρισιάνων "Η ΑΣΤΕΡΙΣ"

Αγαπητοί Συμπατριώτισσες & Συμπατριώτες,

Σε συνέχεια των πρόσφατων αρχαιρεσιών που πραγματοίησε ο Σύλλογος "Η ΑΣΤΕΡΙΣ", συγχαίρουμε τα εκλεγέντα μέλη, ευχόμαστε καλή θητεία & καλή δύναμη στο έργο τους.

Το νέο Δ.Σ.

1.Ιωάννης Βανδώρος : Πρόεδρος

2.Βασίλειος Τσελέντης: Γεν.Γραμματέας

3.Ελένη Φερεντίνου: Ταμίας

4.Ελένη Κουλουμπαρίτση: Αντιπρόεδρος Α'

5.Χρήστος Βρυώνης: Αντιπρόεδρος Β

6.Οξεία Πεφάνη: Ειδικός Γραμματέας

7.Μαρία Κονιδάρη: Οργανωτικός Γραμματέας

8.Κωνσταντίνος Κοκκόλης: Έφορος Α'

9.Ιωάννα Δενδρινού Έφορος Β'

Κατωτέρω το μήνυμα του Προέδρου του Δ.Σ.:

Αγαπητά Μέλη & Φίλοι,

Στις 12 του μήνα, ο Σύνδεσμος έκανε τις εκλογές του, όπως ορίζει το καταστατικό του. Από τις εκλογές αυτές βγήκε το νέο Δ.Σ. και εχθές 17/9 συγκροτήθηκε σε σώμα. Θα σημειώσετε πως, έγινε μια αλλαγή στον επικεφαλής.Η Ελένη Κουλουμπαρίτση μετά από 17 χρόνια στο τιμόνι του Συνδέσμου, ένοιωσε πως πρέπει να ξεκουραστεί Η Ελένη όμως, η ψυχή του Συνδέσμου, θα συνεχίσει να είναι κοντά μας κι εγώ θα συνεχίσω το δικό της δρόμο. Αναλαμβάνω μια βαριά κληρονομιά γι αυτό και ζητώ πρώτα, να με βοηθήσετε γιατί χρειάζομαι τη βοήθεια όλων, Μελών αλλά και Φίλων και δεύτερο, να με κρίνετε με επιείκεια. Η ΑΣΤΕΡΙΔΑ πρέπει να συνεχίσει το δρόμο της και να πάει μπροστά. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Σας ευχαριστώ, σας εύχομαι Καλό Χειμώνα και πιστεύω πως, σύντομα θα βρεθούμε για να τα πούμε και από κοντά.

Γιάννης Βανδώρος

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ VIDEO

Απόσπασμα

"Φυτρώνει πανταχού της γης
καταχτητής του απείρου...

...Είν' ο λαός τ' Αργοστολιού
του Ληξουριού τση Πάλης,
τση Πύλαρος, τση Λειβαθώς,
τση 'Ερυσος, τση Σάμης,
ο κόσμος της Κεφαλονιάς,
ο κόσμος της Ιθάκης,
ο κόσμος που γεννήθηκε
πριν γεννηθούν...οι άλλοι!...

Ηλίας Αλυσανδράτος
Λυκειάρχης Φιλολογος

slider3.gif
 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 24 °C
Σάββατο, 21 Ιούλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 29 °C
Κυριακή, 22 Ιούλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 29 °C
Έχουμε 9 επισκέπτες σε σύνδεση

188
Φύλλο 189
Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014


"Της Πελοποννήσου Θείος βλαστός, και Κεφαλληνίας ο πολύτιμος θησαυρός, και πάσης Ελλάδος το καύχημα το μέγα. Γεράσιμε Θεόφρων, σκέπε τους δούλους σου."

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
Kefalonian Lines Passarella Attica Group Ionian Group ΡΟΜΠΟΛΑ
Copyright (C) 2010-2011 - "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Powered by Elxis - Open Source CMS.