ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Get the Flash Player to see this rotator.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ 2018

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Οι Συντοπίτικοι Σύλλογοι των νησιών μας μας προσκαλούν με χαρά στην κοπή της βασιλόπιτάς τους, για να βρεθούμε και να ευχηθούμε όλοι μαζί να έχουμε μία δημιουργική χρονιά γεμάτη υγεία, επιτυχίες & χαμόγελα.

13/01/2018: ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΔΟΛΙΧΙΟ, ΚΑΡΟΛΟΥ 28 -ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, ώρα 11.00 π.μ.

13/01/2018: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΣΙΝΩΝ Δ' ΟΡΟΦΟΣ ΑΔΕΛ/ΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ& ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Γρηγορίου Λαμπράκη 144, Πειραιάς, ώρα 17.00

13/01/2018: Σύλλογος Μεσοβουνιωτών, Α΄ΟΡΟΦΟΣ ΑΔΕΛ/ΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ& ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Γρηγορίου Λαμπράκη 144, Πειραιάς, ώρα 18.00

14/01/2018: ΑΣΤΕΡΙΣ ΑΙΘΟΥΣΑ Δ ΟΡΟΦΟΥ ΑΔΕΛ/ΤΑ ΚΕΦ/ΝΩΝ& ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Γρηγορίου Λαμπράκη 144, Πειραιάς, ώρα 11.00

14/01/2018: Σύνδεσμος Απανταχού Δηλινάδων, Αριστογείτονος 11-13 (Γραφεία Συνδέσμου), Αθήνα, ώρα 12.00

21/01/2018: Ένωση Απανταχού Πυλαρέων, ΑΔΕΛ/ΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ& ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, Γρηγορίου Λαμπράκη 144, Πειραιάς, ώρα 11.00

28/01/2018: Σύλλογος Αίνος Πυργιού, Electra Palace Athens, Ν. Νικοδήμου 18- 20, Αθήνα, ώρα 12.30

11/02/2018: Σύλλογος Χαβριάτων "Ο Δαμωδός", 'Αρωμα Ελλάδος, Χαϊδάρι, ώρα 12.30 μ.μ. (είσοδος:20 ευρώ)

Πρόσκληση σε Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Brunch!

Το Τμήμα Νεολαίας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά σας προσκαλεί σ’ένα ξεχωριστό Χριστουγεννιάτικο Brunch για καλό σκοπό την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, από τις 12:00, στον 4ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου της Αδελφότητας (Γρ. Λαμπράκη 144, Πειραιάς).

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες θα έχουν πλημμυρίσει τον 4ο όροφο της Αδελφότητας, λιχουδιές αλμυρές και γλυκά φούρνου θα ετοιμάζονται, ζεστός καφές & χυμοί, μέλι, μαρμελάδες, σπιτική μερέντα, pancakes, λαχταριστές κρέπες & άλλα πολλά καλούδια θα είναι ήδη στο τραπέζι και … θα σας περιμένουν!

Θα συγκεντρώσουμε αγαθά (τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη καθαρισμού & σχολικά είδη) για το Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο ΣΩΤΗΡ» , θα στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο μας & καραβάκι με την ευχή οι γιορτές αυτές να φέρουν στην ψυχή μας αγάπη & ελπίδα!

Όσοι επιθυμούν, συμπατριώτες & φίλοι, μπορούν να ενισχύσουν αυτή την προσπάθεια καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου (πρωινές ώρες: 9.30-1.30 & απογευματινές: 6 μ.μ - 8 μ.μ.).

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία της Αδελφότητας , τηλ. 2104227418 ή το τμήμα νεολαίας: e-mail , τηλ.6934842677.

Εκλογή μέλους της Αδελφότητας ως Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά συγχαίρει το μέλος της κ. Γιάννη Βουτσινά, υιό της Αντιπροέδρου κ. Στέλλας Βουτσινά,για την εκλογή του ως Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά (με ποσοστό 70%). Ο κ. Βουτσινάς έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος στον ΕΟΠΠΕΠ καθώς και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά, ενώ τα τελευταία έτη προσφέρει λογιστικές υπηρεσίες στο Σύλλογο.

Ευχόμαστε ολόψυχα καλή θητεία & καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας παράλληλα την χαρά που μέλη της οικογένειας της Αδελφότητας αναδεικνύονται σε καίριες θέσεις του Δήμου όπου τόσα χρόνια δρα και αναπτύσσεται ο Σύλλογος και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης μας.

Για το Δ.Σ.

Χρύσα Σ. Κοκκόση

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

«Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή» Εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης στην Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά

Με ομιλητές τον Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα και γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενη-μέρωσης του ΣΚΑΙ, τον Δρ. Θάνο Ασκητή, νευρολόγο- ψυχίατρο και πρόεδρο του Ινστι-τούτου Ψυχικής Υγείας και την Δανάη Γλαβίνα, σύμβουλο ψυχικής υγείας, θα πραγμα-τοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, 7:30 μ.μ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέ-ντρου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, Γρηγ. Λαμπράκη 144, εκδή-λωση- συζήτηση με θέμα «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή». Η εκδήλωση εντάσεται στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων ευαισθητοποίησης που πραγ-ματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με πρωτοβουλία του Σταμάτη Μαλέλη, συγγραφέα ήδη δυο βιβλίων, με θέμα την κατάθλιψη.

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυ-χικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθε-νών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄ αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Για το Δ.Σ.

Χρύσα Κοκκόση

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΡΕΛΙΑ 2017

Με πολύ χορό, κέφι, άφθονο κρασί και φυσικά μπουρμπουρέλια γιόρτασε η Αδελφότητα το παραδοσιακό έθιμο των απανταχού Κεφαλλήνων & Ιθακησίων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς πολλοί συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ήρθαν την Κυριακή 19.11 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αδελφότητας να γιορτάσουμε όλοι μαζί.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας μαγείρεψαν τα παραδοσιακά μπουρμπουρέλια καθώς και άλλα φαγητά και γλυκά! Τα πεντανόστιμα όσπρια που μαγειρέψαμε ήταν ευγενική χορηγία της εταιρείας "3ΑΛΦΑ", σε συνεργασία με τον κ. Γιώργο Μπαλτσαβιά. Ο Συνεταιρισμός Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας και ιδίως ο κ. Κώστας Μπαζίγος για μια ακόμη χρονιά φρόντισαν να μας έχουμε άφθονο κεφαλονίτικο κρασί να συνοδεύσουμε τα φαγητά μας, ενώ από το παραδοσιακό τραπέζι μας δεν έλειπε η παραδοσιακή κεφαλονίτικη φέτα, χορηγία της επιχείρησης τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων "Τζωρτζάτος Σπυράγγελος & ΣΙΑ Ε.Ε.". Τους ευχαριστούμε θερμά και τους συγχαίρουμε για την εκλεκτή ποιότητα των προϊόντων τους.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η ορχήστρα μας αποτελούμενη από τη δασκάλα του μαντολίνου Ματούλα Φιοράτου, τον δάσκαλο της κιθάρας Σταύρο Ντίνα, το δάσκαλο το ακορντεόν Βασίλη Μαντούδη, το μέλος της Νεολαίας μας Γεράσιμο Ιλινόιου- Τσουρούφλη (κιθάρα) και τον Ανδρέα Καρακούση (μπουζούκι) οι οποίοι μας κράτησαν αμείωτο το κέφι μέχρι το βράδυ.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους η δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας & Πρόεδρος της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Καλλιθέας, κ. Κορίνα Δαμουλιάνου, η Έφορος Κοσμητείας & Κοινωνικών Εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου, κα Λίνα Δικαιάκου- Δανηλάτου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Καλλιθέας κ. Βασίλης Φλαμπουράρης καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσοβουνιωτών κ. Χρυσούλα Αντύπα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δαμουλιανάδων κ. Γεάσιμος Ζαφειράτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρσινών, κ. Κώστας Βουτσινάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου "Δολίχιο" κ. Ελένη Βενιέρη, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Δηλινάδων κ. Σπύρος Κουνάδης, η Γραμματέας της Ένωσης Κεφαλλήνων Χαλανδρίου, κ. Λιλή Ματσούκη, η υπεύθυνη νεολαίας του Συλλόγου Πυργιού ο Αίνος κ. Σταματία Καρλή και η υπεύθυνη νεολαίας του Συλλόγου απανταχού Δηλινάδων κ. Ράνια Μπαλτσαβιά,o π. Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Νώντας Φαραντάτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kefalonian lines κ. Σπυράγγελος Λυκούδης και ο εμπορικός Διευθυντής κ. Γιώργος Βασιλαράς καθώς και πολλοί συμπατριώτες και φίλοι του Συλλόγου μας.

Την εκδήλωση συντόνισε η Έφορος της Αδελφότητας Δήμητρα Βαλλιανάτου ενώ ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η βοήθεια του κ. Νίκου Ζαφειράτου, της κ. Ρίτσας Βογιατζή και της Ειδικής Γραμματέως του Συλλόγου κ. Μάχης Αντύπα καθώς και των μελών της νεολαίας μας, Σοφίας Τσαγκαράτου, Κατερίνας Ζεππάτου, Κωνσταντίνου Χρονόπουλου, Ελευθερίας Χρονοπούλου, Παναγιώτας Χρονοπούλου, Αγγιολίνας Καβαλλιεράτου, Μανώλη Παπαθεοδωράτου, Πέτρου Δελαπόρτα, Ελένης Δευτεραίου και Μαρίας Κολαϊτη, που με χαμόγελο και προθυμία βοήθησαν στην προετοιμασία της εκδήλωσης και το σερβίρισμα των καλεσμένων μας.

Σημαντική για μία ακόμη φορά ήταν η στήριξη εκ μέρους συμπατριωτών μας επιχειρηματιών και επιχειρηματιών του Πειραιά που μας προσέφεραν τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά μας. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε θερμά την ακτοπλοϊκή εταιρεία KEFALONIAN LINES (Αθήνα- Κεφαλονιά- Ζάκυνθος), το ανθοπωλείο Ηρ. Βαλλιανάτου (Πειραιάς), το εστιατόριο SANTA PASTA (Πειραιάς), το bar - restaurant Μαντζάρου 3 (Κολωνάκι), το Cocktail bar Bragi (Πειραιάς) το Κοσμητατοπωλείο Τάκης (Πειραιάς), το κατάστημα ένδυσης Xchic Γεώργιος Σιδεράκης (Πειραιάς), το κατάστημα ένδυσης Ζησιμάτος (Πειραιάς), το κατάστημα ένδυσης NODUS (Πειραιάς), την οδοντιατρική κλινική Dental Heal (Κολωνάκι), την επιχείρηση Μ. ΚΟΚΚΟΣΗΣ& ΣΙΑ Ε.Ε.- κατασκευές πλοίων (Άγιος Δημήτριος), την αλυσίδα οπτικών ειδών OCCHIO ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (Καλλιθέα- Νέα Σμύρνη- Γλυφάδα, Αθήνα, Golden Hall), την επιχείρηση Τζάκια- Σόμπες Φιλιππάτος Ιωάννης (Αθήνα- Κεφαλονιά), τον γυμναστή Φαίδωνα Βλαχιώτη (Πειραιάς), την εταιρεία TUPPERWARE, το Ζαχαροπλαστείο Μαστρονικόλας (Πειραιάς), την Οδοντιατρική Κλινική DELAKA DENTAL CLINIC (Παλαιό Φάληρο), τα συστεγασμένα Φαρμακεία "Α.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ& Χ. ΚΑΠΡΙΝΗ" (Νέα Σμύρνη), το κατάστημα λευκών ειδών ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ (Κεφαλονιά) και την επιχείρηση AINOS WINES (Ομαλά Κεφαλονιάς)για τα υπέροχα δώρα που μας διέθεσαν. Τους ευχαριστούμε θερμά εκφράζοντας παράλληλα την ευχή και την ελπίδα να συνεχίζουν να στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου μας και στο μέλλον.

Ευχαριστούμε όλους όσοι ήταν κοντά μας και σε αυτήν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά με μεγάλη επιτυχία και απήχηση. Η συμμετοχή όλων σας στις εκδηλώσεις της Αδελφότητας πέρα από χαρά και τιμή για όσους κοπιάζουμε για αυτό το όμορφο αποτέλεσμα αποτελεί ενθάρρυνση προς το Σύλλογό μας στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου μας!Περάσαμε όλοι πολύ όμορφα! Ευχαριστούμε πολύ!! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες εκδηλώσεις της Αδελφότητας!

Για το Δ.Σ.

Χρύσα Κοκκόση

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

90 ΧΡΟΝΙΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ VIDEO

Απόσπασμα

"Φυτρώνει πανταχού της γης
καταχτητής του απείρου...

...Είν' ο λαός τ' Αργοστολιού
του Ληξουριού τση Πάλης,
τση Πύλαρος, τση Λειβαθώς,
τση 'Ερυσος, τση Σάμης,
ο κόσμος της Κεφαλονιάς,
ο κόσμος της Ιθάκης,
ο κόσμος που γεννήθηκε
πριν γεννηθούν...οι άλλοι!...

Ηλίας Αλυσανδράτος
Λυκειάρχης Φιλολογος

slider3.gif
 Ο καιρός τώρα
Μερική συννεφιά Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία: 19 °C
Πέμπτη, 17 Οκτ
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 18 ως 22 °C
Παρασκευή, 18 Οκτ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 22 °C
Έχουμε 4 επισκέπτες σε σύνδεση

188
Φύλλο 189
Νοέμβριος/Δεκέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014


"Της Πελοποννήσου Θείος βλαστός, και Κεφαλληνίας ο πολύτιμος θησαυρός, και πάσης Ελλάδος το καύχημα το μέγα. Γεράσιμε Θεόφρων, σκέπε τους δούλους σου."

RSS 0.91
RSS 1.0
RSS 2.0
ΡΟΜΠΟΛΑ Ionian Group Passarella Kefalonian Lines Attica Group
Copyright (C) 2010-2011 - "ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ"
Powered by Elxis - Open Source CMS.